Spring naar content

Kinderen

Kinderen zijn in een scheiding vaak onderdeel van het conflict. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een omgangsregeling, erkenning van ouderschap of het ouderlijk gezag over een kind. Het is belangrijk dat er goede afspraken worden gemaakt en dat deze correct worden vastgelegd. Zo wordt het kind in een scheiding zo min mogelijk belast.

Ouderschapsplan

Ouders zijn bij een echtscheiding verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Hierin maken zij afspraken over de verdeling van zorg- en opvoedingstaken en andere relevante zaken. Bijvoorbeeld over de kosten van de kinderen. De kinderen worden daarbij betrokken op een manier die bij hun leeftijd past. Dit zorgt ervoor dat de kinderen zich gehoord voelen. Het is immers belangrijk om rekening te houden met hun belangen.

Het kan soms nodig zijn om na de scheiding afspraken te heroverwegen of aanvullende afspraken te maken. Situaties veranderen nou eenmaal en het is goed om u daarop voor te bereiden. Een goed doordacht ouderschapsplan voorkomt problemen.

Onze aanpak is er altijd op gericht om ex-partners in staat te stellen weer als ouders te kunnen samenwerken.

 

Documenten

LYS Advocaten zet hierbij alvast een aantal relevante documenten klaar zodat u hier desgewenst kennis van kunt nemen. Zo leest u wat belangrijke kind aspecten zijn.

Download hier: