Spring naar content

Internationaal

Internationale zaken

LYS Advocaten geeft advies en ondersteuning bij zaken die internationale aspecten hebben. Dit is veelal het geval indien u ofwel in het buitenland bent gehuwd en of in het buitenland hebt gewoond voor langere tijd of indien u op meerdere locaties over de wereld vermogensbestanddelen in eigendom heeft. Wij begeleiden veel expats in Nederland en Nederlanders in het buitenland die gaan scheiden.

Welk recht is van toepassing?

Een belangrijke vraag die zich in internationale situaties voordoet, is welk recht van toepassing is. En wie mag daarover beslissen? Is dat een Nederlandse rechter of een rechter in het buitenland? En kan de beslissing van een buitenlandse rechter in Nederland ten uitvoer worden gelegd? Het zijn complexe vraagstukken die per situatie verschillen.

Ruime internationale kennis en ervaring

Bij LYS Advocaten hebben we ruime internationale kennis en ervaring om u te adviseren over uw situatie. Zo stellen we bijvoorbeeld onze overeenkomsten in het Engels op. Daarbij houden wij er rekening mee dat (delen van) de overeenkomsten in het buitenland worden uitgevoerd. Wij stemmen de overeenkomsten daarop af. Dat vereist kennis van buitenlands recht, buitenlandse belastingen en pensioenreglementen etc. In dat kader werken wij indien nodig samen met buitenlandse experts.