Spring naar content

Internationaal

Internationale zaken

LYS advocaten begeleidt veel expats en Nederlanders die in het buitenland wonen bij hun scheiding.

Wij geven advies en procederen in zaken met internationale aspecten. Dit is bij voorbeeld het geval indien u in het buitenland bent getrouwd, in het buitenland hebt gewoond of niet de Nederlandse nationaliteit heeft. Ook kan u met het internationale recht te maken krijgen als u in het buitenland vermogen heeft.

Welk recht is van toepassing?

Een belangrijke vraag die zich in internationale situaties voordoet, is welk recht van toepassing is. En wie mag daarover beslissen? Is dat een Nederlandse rechter of een rechter in het buitenland? En kan de beslissing van een buitenlandse rechter in Nederland ten uitvoer worden gelegd? Het zijn complexe vraagstukken die per situatie verschillen.

Ruime internationale kennis en ervaring

Bij LYS Advocaten hebben we ruime internationale kennis en ervaring om u te adviseren over uw situatie. Zo stellen we bijvoorbeeld onze overeenkomsten in het Engels op. Daarbij houden wij er rekening mee dat (delen van) de overeenkomsten in het buitenland worden uitgevoerd. Wij stemmen de overeenkomsten daarop af. Dat vereist kennis van buitenlands recht, buitenlandse belastingen en pensioenreglementen etc. In dat kader werken wij indien nodig samen met buitenlandse experts.