Spring naar content

Over ons

LYS Advocaten biedt juridische specialisten op alle gebieden van het familie-en erfrecht. De betekenis van de naam ‘LYS’ (het Franse woord voor lelie) weerspiegelt onze kernwaarden; zuiverheid, empathie en zorgzaamheid. Ook staat deze bloem symbool voor vergankelijkheid en verwijst daarmee naar de onvermijdelijke veranderingen in het leven van onze cliënten.

De advocaten van ons kantoor hebben in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de rechtsgebieden familierecht en/of erfrecht geregistreerd. Deze registratie verplicht de advocaten elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

“Ik ben gespecialiseerd in het personen- en familierecht met een focus op internationaal privaatrecht. Vóór mijn studie Nederlands recht studeerde ik klassieke muziek aan het Rotterdam Conservatorium op het instrument dwarsfluit. De bevlogenheid, ijzeren discipline en creativiteit die ik toen heb ontwikkeld, komen goed van pas in mijn huidige werk.”

“Alweer 30 jaar werk ik in het personen- en familierecht. Het zwaartepunt van mijn werk ligt bij complexe scheidingszaken en alimentatiegeschillen. Dat doe ik als advocaat of overlegscheidingsadvocaat voor één partij of als mediator voor beiden. Ik heb gewerkt bij gerenommeerde kantoren zoals Nauta Dutilh in Rotterdam, Krans & van Hilten en als advocaat-partner bij van Hilten in Den Haag. Mijn overtuiging is dat je meer bereikt met onderhandelen dan procederen.”

“Ik werk al 30 jaar met plezier als advocaat-mediator, nadat ik eerst in de journalistiek en bij het parket van de Officier van Justitie heb gewerkt. Al snel heb ik mij gespecialiseerd op het gebied van het personen- en familierecht. Naast mijn werk als advocaat-mediator ben ik al 17 jaar actief als rechter-plaatsvervanger”.

“Als advocaat en mediator geef ik mijn volle aandacht aan het begeleiden van cliënten in een moeilijke periode van hun leven. Waar mogelijk doe ik dat in overleg met de diverse betrokkenen. En als het echt niet anders kan, in een gerechtelijke procedure. Ik begeleid bij voorkeur in langetermijnoplossingen, voer overleg en zorg voor een correcte schriftelijke vastlegging van gemaakte afspraken. Daarnaast ondersteun ik cliënten graag, ook bij het voeren van de benodigde gerechtelijke procedures. Ik geloof in maatwerk, want geen mens is hetzelfde. Goed luisteren, je kunnen inleven en zorgvuldig communiceren zijn voor mij belangrijke kernwaarden. Zo zet ik mij in om voor mijn cliënten tot het best denkbare resultaat te komen.”

Bente van Baaren

Office manager

“Ik werk sinds 1999 voor de advocaten van LYS Advocaten en ben het eerste aanspreekpunt voor onze cliënten. Neemt u voor het eerst contact op met LYS Advocaten? Dan krijgt u mij aan de telefoon.”

This site is registered on wpml.org as a development site.